Brits bedrijf zoekt fijnproever om wereld rond te reizen

Een marktverkoopster in Damnoen Saduak, Thailand. Als Director of Taste voor Vibrant Vegan Co. reis je de wereld rond op zoek naar nieuwe veganistische smaken en ingrediënten.
Shutterstock Een marktverkoopster in Damnoen Saduak, Thailand. Als Director of Taste voor Vibrant Vegan Co. reis je de wereld rond op zoek naar nieuwe veganistische smaken en ingrediënten.
Ben jij een echte fijnproever en kan je best vier maanden uit je koffer leven? Het Britse maaltijdboxenbedrijf Vibrant Vegan Co. heeft een vacature voor een ‘Director of Taste’. Hij of zij reist de wereld rond op zoek naar nieuwe smaken voor de veganistische maaltijdboxen.

Als ‘Director of Taste’ (smaakdirecteur) reis je voor omgerekend 58.000 euro per jaar de wereld rond op zoek naar nieuwe smaken en gerechten voor het maaltijdboxenbedrijf. Telkens ben je ongeveer vier maanden lang op pad in landen als India, China, Turkije, Chili, Mexico en Japan. Je draait hierbij een werkweek van 35 uur. Alle kosten voor je reis, accommodatie en het eten dat je proeft worden door Vibrant Vegan Co. vergoed.  Daarnaast krijg je ziekteverlof volgens de Britse wet en 28 vakantiedagen.

Geen veganist

Om voor de functie in aanmerking te komen hoef je zelf geen veganist te zijn, benadrukt het bedrijf in de vacature. Wel is het de bedoeling dat je je tijdens je werkreizen alleen richt op het ontdekken en proeven van nieuwe plantaardige ingrediënten en daarover rapporteert aan het hoofdkantoor. Mocht je hét nieuwe veganistische ingrediënt gevonden hebben, dan moet je contacten opzetten in het desbetreffende land om dit product uiteindelijk in de maaltijdboxen te krijgen. 

‘Director of Taste’ word je zeker niet zomaar. Kandidaten moeten minimaal drie jaar ervaring hebben in de voedingsindustrie of moeten zo lang gewerkt hebben als chef-kok. Bij voorkeur heb je ook een diploma in de Voedingswetenschappen of een vergelijkbaar veld.

Sollicitanten moeten een streng sollicitatieproces doorstaan. Ook moet je op het hoofdkantoor een test ondergaan waarin wordt gekeken of je smaak voldoende ontwikkeld is voor de baan. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.