Brit vermoordt vriend van ex uren na vrijlating

UNKNOWN
De Britse politie is in de regio Newcastle, in het noorden van het land, op zoek naar een 37-jarige buitenwipper die vermoedelijk de nieuwe vriend van zijn ex-partner heeft doodgeschoten. De vrouw zelf en een politieagent raakten zwaargewond.

De lokale politie heeft Raoul Thomas Moat vanmorgen opgeroepen om zich onmiddellijk te melden bij de betrokken diensten. Talloze politieagenten, gesteund door een helikopter en hondenbrigades, werden gemobiliseerd om de man te lokaliseren en op te pakken. Voorlopig zonder resultaat.
 
Afgelopen zaterdag trok Moat, 48 uur nadat hij de gevangenis mocht verlaten waar hij een straf uitzat voor gewelddelicten, naar de woning van zijn ex-vriendin Samantha Stobbart (22) in Gateshead, ten zuiden van Newcastle. Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek zou Moat eerst op de jonge vrouw geschoten hebben, enkele minuten later schoot hij de 29-jarige vriend van Stobbart, Chris Brown, dood. Brown overleed ter plaatse. De toestand van de jonge vrouw is ernstig maar stabiel, zo meldt de politie.
 
De politie vermoedt dat de voortvluchtige afgelopen zondag ook een 42-jarige politieagent tijdens een patrouille heeft neergeschoten. De toestand van de agent wordt omschreven als "kritiek". (belga/gb)

UNKNOWN