Brit hield lijk van vrouw 23 jaar verborgen in olievat

Een overspelige echtgenoot, die zijn vrouw drieëntwintig jaar geleden uit de weg ruimde, heeft daar gisteren pas de prijs voor moeten betalen. Al die tijd hield de Brit haar stoffelijk overschot verborgen in een olievat in zijn tuin.

Liefdesaffaire
Fred Boyle verstikte de toenmalige moeder van twee kinderen en schoot haar nadien voor alle zekerheid nog eens door het hoofd. Als uitleg voor haar plotse verdwijning disselde hij een liefdesaffaire op met een of andere trucker. Iedereen op het verkeerde been, tot de zoon van het slachtoffer tijdens een grote schoonmaak zelf de lugubere ontdekking deed. Voor die laffe daad kreeg Boyle - 23 jaar na datum - alsnog een gevangenisstraf van 21 jaar.

Opluchting
De rechter hechtte dus geen geloof aan zijn verhaaltje, waarin hij beweerde haar pas gedumpt te hebben nadat hij ze dood in bed aangetroffen had. "Vermits ik toen een affaire had, zou ik zeker verdacht worden van moord", klonk zijn ietwat zwak excuus. Voor de zus van het slachtoffer betekent deze uitspraak een hele opluchting. "Ik geloofde al die tijd niets van zijn leugens. Ik moest weten wat er echt gebeurd is. Het recht heeft uiteindelijk toch gezegevierd." (svm)

UNKNOWN