Brit “gooit baby van brug” en wordt in kroeg opgepakt, kindje sterft in het ziekenhuis

Brug in Radcliffe.
Archief Brug in Radcliffe.
In het Engelse Radcliffe is vandaag een man (22) opgepakt die verdacht wordt van moord op een baby. Volgens verschillende Britse media zou hij het kind van een brug hebben gegooid. Vervolgens liep hij een kroeg binnen, waar hij is gearresteerd.

Het slachtoffertje werd vanmiddag in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij was gered uit de rivier Irwell in Radcliffe, een stad in het Engelse graafschap Greater Manchester. Intussen is het jongetje helaas in het ziekenhuis overleden, zo heeft de politie laten weten.

Het incident leidde tot een enorme operatie door hulpdiensten. Onderzoek moet nog duidelijk maken hoe de baby precies in het water terechtkwam, maar onder andere de BBC meldt dat er aanwijzingen zijn dat de verdachte het kind in het water zou hebben gegooid. 

Om dit vast te stellen, is de politie van Greater Manchester met een groot team bij de Blackburn Streetbrug in het stadscentrum aanwezig voor onderzoek. Een nabijgelegen pub, waar de man werd opgepakt, is ook gesloten voor onderzoek. De politie bevestigt dat een man is gearresteerd op verdenking van moord. De 22-jarige verdachte zit vast.

Schokkend

Enzo Cabuderra, die in een nabijgelegen restaurant werkt, reageert geschokt tegenover een verslaggever van de Britse omroep. “Ik heb zelf kleinkinderen. Je kunt je gewoon niet voorstellen dat iemand in staat is zoiets te doen, het is schokkend.”

Voor omwonenden was het in eerste instantie niet duidelijk dat er een kind in het water dreef. “Het was een heel klein kind in de rivier, ik dacht dat het een pop was toen ik het zag”, schrijft Teddy Barrow, die even verderop woont, op Facebook. Een ander vult aan dat ‘iedereen huilde’ toen het kindje uit het water werd gehaald.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stefan crama

  Wat moet je daar nog over zeggen. Gewoon gek.

 • Erwin Vandriessche

  Sommigen zijn toch echt te zot om vrij rond te lopen en kinderen te hebben hé! Die gast mag voor mij levenslang brommen voor zijn gruweldaad. In de gevangenissen weten ze wel raad met zo iemand!

 • Leonarda Van Opbroecke

  Verschrikkelijk. Arm babytje. R.I.P. Was hij de vader? Of was dit voir hem een ongekend babytje? Veel info is er niet, he.

 • Jos Plessers

  Wat is me dat toch tegenwoordig?

 • Joris Peeters

  Ik ben tegen de doodstraf maar iemand die zoiets doet is niet waard 'mens' genoemd te worden, verdient levenslang op water en brood.