Brian (21) zwaar gehavend en bewusteloos achtergelaten, man vraagt 500 euro voor ‘gouden tip’

Wil Thoonsen/Facebook
Wil Thoonsen/Facebook Wil Thoonsen/Facebook
Wil Thoonsen uit Roermond in Nederlands Limburg, net over de Belgische grens, weet nog altijd niet wie zijn zoon Brian (21) afgelopen nacht in elkaar sloeg en bewusteloos achterliet. Op de oproep die hij vanochtend op Facebook zette, kreeg hij wel een telefoontje van iemand die 500 euro vroeg voor de zogenaamde gouden tip. “Dan ben je echt aan het spotten met andermans leed”, zegt de verbouwereerde Wil.

Brian werd afgelopen nacht rond vier uur bewusteloos, bloedend en bont en blauw aangetroffen bij de kerk in het Nederlands Limburgse dorp Linne. Hij werd in elkaar geslagen, zo is het vermoeden, maar Brian kan zich zelf niets meer herinneren. “Hij is een stuk van de film kwijt", zegt zijn vader.

Daarom zette hij vanochtend een oproep op Facebook, in de hoop dat tips konden helpen bij het vinden van de dader. Tot nu toe zat de gouden tip er niet bij. Wel was er dus een anonieme 'grapjas’ die 500 euro vroeg voor de tip die de zaak helemaal zou oplossen. “Ik ben er niet op ingegaan. Ik vind het echt onbegrijpelijk. Als je zoiets doet, ben je echt aan het spotten met andermans leed.”

Zelf op onderzoek

Ook de politie kan de familie Thoonsen nog niet helpen. “Omdat Brian zich niks kan herinneren is het lastig om de zaak goed te onderzoeken, zeggen ze. Bovendien vroeg een van de agenten zich af of Brian niet gevallen was in plaats van mishandeld. Maar in het ziekenhuis zeiden ze dat aan zijn verwondingen duidelijk af te leiden is dat hij in elkaar is geslagen.”

Wil is daarom zelf maar op onderzoek uitgegaan in Linne. “Helaas heb ik nog niemand gevonden die mogelijk camerabeelden heeft. Van omwonenden hoorde ik wel dat het rumoerig was, vanwege de kermis in Maasbracht (een dorp verderop, red.).”

Geen inwendige schade

Brian ligt met ‘onnoemelijk veel pijn’ op bed, zegt zijn vader. “We zijn vanmiddag voor de tweede keer naar het ziekenhuis geweest. Gelukkig is er geen inwendige schade.”

Het slachtoffer is een zachtaardige jongen die geweld altijd mijdt. “Brian is ook niet boos, daar is hij het type niet naar. Ik wel. Ik wil dat de dader of daders gevonden worden, door justitie worden aangepakt en straf krijgen. Dat lijkt me meer dan terecht.”
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  De andere kant van de politie doet nog meer leed aan het slachtoffer "bent u misschien niet gevallen", is totale afbreuk aan hun plicht en zorgzaamheid naar de burgers toe.

 • Carlos Baillieu

  Camera's? Deze mogen niet gericht zijn op de openbare weg of een buur. De is de wet van de privacy. Dus daar heb je niets aan. Enkel de camera's die er gehangen zijn door de overheid mogen iedereen filmen. De wet van de privacy telt dan niet. Er zijn gekken die voor niets en het plezier iemand in elkaar slaan en veelal komen ze ermee weg.

 • Johan Gantois

  Wat voor een reactie is dit? Brion is niet boos omdat hij in elkaar geslagen werd, wie kan dit begrijpen? Spreekt hij zich wel goed uit over wat er gebeurd is, men zou voor minder boos zijn!

 • Ilse Braet

  In wat voor wereld leven we toch?? Hopelijk vinden ze camerabeelden die alles hebben geregistreerd !! Veel mensen hebben camera's hangen , geef alle beelden door...

 • rik van dijck

  Onbegrijpelijk ! En dat de politie dan nog maar denkt dat ie gevallen is ? Dat ze de dader(s) maar snel vinden . Sterkte en spoedig herstel voor Brian en familie !