Brexitaanhanger steekt EU-vlag in brand in Londen

REUTERS
Een demonstrant heeft een EU-vlag in brand gestoken in het centrum van Londen. Daar dreven brexitgezinde Britten de spot met enkele honderden pro-Europese activisten, die van Downing Street naar een kantoor trokken van de Europese Commissie.

Brexitfans zongen onder meer "schaam jullie, schaam jullie", "losers, losers" en "bye, bye EU". De politie was aanwezig om de twee groepen uit elkaar te houden. Op foto's in Britse media is te zien dat de blauwe vlag met gele sterren van de EU brandend op de grond ligt.

Het Verenigd Koninkrijk verlaat om 23.00 uur plaatselijke tijd na tientallen jaren lidmaatschap de Europese Unie. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een EU-lidstaat zich afscheidt. Voorstanders van de brexit willen dat 's avonds vieren bij het Britse parlement.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
Enkele honderden tegenstanders van de brexit stapten van de ambtswoning van Boris Johnson naar een Londens kantoor van de Europese Unie.
AP Enkele honderden tegenstanders van de brexit stapten van de ambtswoning van Boris Johnson naar een Londens kantoor van de Europese Unie.21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GERARD DE PELECIJN

  Die vlag is toch versleten!

 • Peter Janssens

  Dat je uit de EU wil stappen ok maar dit lijkt meer op een scene ergens in Iran .

 • André Gijbels

  De roes moet nog komen

 • Frank De Rycke

  Gelijk hebben ze ....

 • DIRK VAN DESSEL

  Begrijpelijk, nu ze ontstnapt zijn uit de ondemocratische dwingelandij der volkomen overbetaalde EU-cratuur en terug een onafhankelijke, op democratische leest geschoeide Natiestaat zijn ! Wanneer is het eindelijk aan ons ?