Brexit-voorstanders roepen op om Guy Verhofstadt op te sluiten

De brexit-voorstanders van Leave.EU willen de "fanatieke Eurofiel" Guy Verhofstadt achter tralies.
RV Leave.EU De brexit-voorstanders van Leave.EU willen de "fanatieke Eurofiel" Guy Verhofstadt achter tralies.
Leave.EU, een organisatie die in 2016 campagne voerde voor de brexit, beschuldigt Guy Verhofstadt ervan nepnieuws te verspreiden. Ze roepen op hun website op om de "fanatieke Eurofiel" op te sluiten.

De reden is een tweet die Verhofstadt eerder deze week verstuurde. Daarin beweert de voormalige Belgische eerste minister dat Arron Banks, de oprichter van de groep, tijdens de brexitcampagne heeft samengewerkt met Rusland. 

Bij het referendum over de brexit, intussen twee jaar geleden, stemde een kleine meerderheid van de Britten ervoor de EU te verlaten. De Britse zakenman en multimiljonair Arron Banks was een van de belangrijkste financiers van de brexit-campagnes. Hij schonk zo'n 10 miljoen euro aan het leave-kamp van Nigel Farage, en zou tijdens de aanloop naar het referendum meerdere ontmoetingen gehad hebben met de Russische ambassadeur.

Multimiljonair Arron Banks was een van de grootste financiers van de brexit-campagne van Nigel Farage.
Photo News Multimiljonair Arron Banks was een van de grootste financiers van de brexit-campagne van Nigel Farage.

Arron Banks wil dat zijn advocaten Guy Verhofstadt aanklagen wegens laster. "Als Verhofstadt denkt dat hij nog steeds boven de wet staat, zou hij wel eens kunnen verschieten. Hij moet zijn tweet verwijderen en zich verontschuldigen, of er zou voor hem wel eens een arrestatiebevel kunnen volgen", klinkt het.

Banks ontkent zaken te hebben gedaan met de Russen en hij zegt nooit Russisch geld te hebben ontvangen voor de brexitcampagne. 
310 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean-Paul Haesen

  Maar dat vragen wij in België ook al 30 jaren. Maar betreffende het vertellen van leugens moet hij toch niet onderdoen voor Farage en Johnsonn.

 • PLANCKAERT Johan

  de grootste zakkenvuller in de belgische politiek van de laatste 25 jaar..

 • michel mans

  Moest al lang in den bak zitten, kan alleen mensen tegen elkaar opzetten en dan maken dat hij weg is. Stond in Kiev op de eerste rij , oorlog brak uit daarna nooit nog van hem gehoord.

 • Johan Launders

  en het mooiste moet nog komen! wacht totdat hij binnen kort een topfunctie zal krijgen.

 • Wilfried Vanden Berg

  Ja aub breng hem naar hier . Zijn grote bek zal vlug heeel klein zijn.