Brexit Party opgericht: Nigel Farage steunt nieuwe partij

Nigel Farage
EPA Nigel Farage
Een nieuwe partij, The Brexit Party, heeft het levenslicht gezien in Groot-Brittannië. Dat kondigde de Britse kiescommissie vandaag aan. De nieuwe partij krijgt de steun van Nigel Farage, de vroegere leider van UKIP die hevig campagne voert voor een brexit zonder echtscheidingsakkoord.

De kiescommissie heeft The Brexit Party erkend. Daardoor kan de partij opkomen bij de Europese verkiezingen indien de brexit op dat moment nog niet voltooid is. De Britse uitstap uit de Europese Unie is voorzien op 29 maart, maar dat kan volgens artikel 50 van het Europees verdrag uitgesteld worden indien het Verenigd Koninkrijk en de 27 andere lidstaten het daarover eens zouden worden. 

"De partij is opgericht met mijn volledige steun en met de intentie om deel te nemen aan de Europese verkiezingen van 23 mei indien de brexit tegen dan nog niet uitgevoerd is", legde Farage uit aan de krant ‘The Daily Telegraph’. Hij zou dan ook deelnemen aan die stembusgang. Farage zetelt momenteel nog in het Europees Parlement.

The Brexit Party wordt geleid door Catherine Blaiklock, een vroegere verantwoordelijke van UKIP.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • victor vandesande

  Enige consequentie is hem ook niet vreemd : hij wil kost wat kost uit de EU maar wil wel terug verkozrn geraken voor hetceuropees parkement. Oelewapper en pertinente leugenaar.

 • Gilbert Vermeersch

  Eoropa hater en leugenaar. Heeft zn volk met leugens aangezet voor Brexit gegaan. Kent geen schaamte.

 • Frank Kerstens

  Hoe veel aandacht hebben ze nog nodig? Dit tart toch elke vorm van verbeelding! Europa moet het been stijf houden en de Britten moeten eens 'leren luisteren' want dat is hun grote probleem

 • Maxime Vanmaercke

  De grootste kwakkel die bestaat. Verantwoordelijk voor miljoenen verlies aan beide kanten. Zo goed als failliet maar blijft toch op zijn bankje zitten en incasseren.

 • Jan Boden

  Nu nog The Remain Party oprichten en de ambras kan overnieuw beginnen.