Brexit Party bijt in het stof bij tussentijdse verkiezingen Brits parlement

Nigel Farage
Photo News Nigel Farage
De Brexit Party van Nigel Farage is er bij een tussentijdse verkiezing niet in geslaagd om een eerste zetel te veroveren in het Britse parlement. De kandidaat van Labour haalde het in Peterborough, in het oosten van het land, zo raakte donderdagnacht bekend.

De uitslag is een tegenvaller voor de partij van Nigel Farage, die de grote winnaar was van de Europese verkiezingen met een landelijke score van 31,6 procent. In Peterborough haalde de Brexit Party twee weken geleden 38 procent, waardoor de partij hoopte om voor het eerst iemand af te vaardigen naar het House of Commons. Sinds de Europese zege hoopt Farage komaf te maken met het Britse tweepartijenlandschap.

De tussentijdse verkiezing was nodig nadat Fiona Onasanya, de vorite Labour-vertegenwoordiger, uit het parlement was gezet na een veroordeling voor liegen tegen de politie met betrekking tot een snelheidsovertreding. 

Labour zette de afgelopen weken een stevige campagne neer, waar de Brexit Party naar eigen zeggen niet tegenop kon, omdat de partij pas acht weken bestaat.

Fiona Onasanya (R)
AP Fiona Onasanya (R)5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy morien

  Als ze hier uit het parlement moeten vliegen omdat ze liegen, houden we er geen meer over. Alhoewel hier zou dat niet veel problemen geven, ze zijn er toch bijna nooit maar ontvangen wel een zeer riante wedde.

 • Paul De Mol

  In een district dat eerder koos voor deze Fiona Onasanya moet het voor de Brexit partij wel extra moeilijk zijn om de zetel binnen te halen.

 • Hugo Bavré

  Liegen tegen de politie ook zo vlug mogelijk strafbaar stellen in ons land. En, misschien ook meteen het strafbaar stellen van liegen door advocaten. Dat zal onze rechtsstaat zeker ten goede komen.

 • jef Bastieans

  Men vliegt uit het parlement om te liegen, maar liegen om een referendum uitslag te manipuleren mag dan weer wel. 2 maten en gewichten denk ik

 • Gino Denil

  Daar vliegt men uit het parlement als men liegt. Dat moeten we overnemen.