Brein achter aanslagen Brussel en Parijs wilde ook aanslag op Schiphol plegen

Hoofdverdachte Oussama Atar wordt gezien als het brein van een reeks aanslagen die in 2015 en 2016 in Europa werden gepleegd.
Politie Hoofdverdachte Oussama Atar wordt gezien als het brein van een reeks aanslagen die in 2015 en 2016 in Europa werden gepleegd.
Oussama Atar, het vermeende brein achter terroristische aanslagen in Brussel en Parijs, wilde ook een aanslag op Schiphol plegen. De plannen voor de terreuraanslag in Nederland worden genoemd in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Om onbekende redenen ging de aanslag in Nederland niet door. 

De plannen voor een aanslag op de luchthaven Schiphol zijn opgedoken in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, meldt Het Nieuwsblad. 

Atar zou vanuit Syrië de coördinatie van een aantal aanslagen hebben gedaan. Hij was onder meer betrokken bij de aanslagen van Parijs op 13 november 2015, Brussel op 22 maart 2016 en een poging tot een aanslag op de Thalys in augustus. Hij is inmiddels in Syrië om het leven gekomen. De planning van de aanslagen in Europa werd onder andere gecoördineerd door Abdelhamid Abaaoud. De rechtszaak over de aanslagen in Parijs zal in de loop van 2021 beginnen. Vrijwel alle terroristen die in de Franse hoofdstad waren, zijn overleden. Alleen Salah Abdeslam is nog in leven. 

Bataclan

De aanslagen in Parijs van november 2015 bestonden uit zes verschillende terroristische aanvallen in de avond en nacht van vrijdag 13 november. Een van de bekendste plekken was de concertzaal Bataclan. Drie terroristen drongen tijdens een optreden van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal de concertzaal binnen. Met automatische vuurwapens werd vanaf het balkon geschoten op de bezoekers. Tijdens de aanslagen vielen 129 doden en meer dan 350 gewonden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Janssens

    SNEL BELG WET !!! Dank u SP-A, CD&V, Open VLD, Groen !!!! Met ons geld, allerhande bijstand, kunnen zulke personen een mooi leven leiden in dit land van onnozelaars, nergens ter wereld is men ZO GUL ten overstaan van buitenlanders. Als wij iets voor hebben in het buitenland, zelfs binnen de EU, moeten we zien dat we eerst betalen voor we geholpen worden !!!