Braziliaanse voetbalster voerde minnares aan honden

Bruno Fernandes de Souza, doelman van de Braziliaanse club Flamengo en aanstormend talent, is verwikkeld in een lugubere moordzaak. Hij wordt verdacht van de moord op zijn voormalige minnares, waarvan de politie vermoedt dat ze aan de honden is gevoerd.

Het lichaam van de 25-jarige Eliza Samudio is nog niet gevonden, maar er zijn sporen van haar bloed teruggevonden in de wagen van Fernandes. Samudio werd uit een hotel ontvoerd, in elkaar geslagen, gewurgd en in stukken gesneden, waarna sommige lichaamsdelen aan een rottweiler werden gevoerd en andere in cement werden begraven. De politie baseert zich daarvoor op verklaringen van andere verdachten.

Volgens het hoofd van het onderzoek had Samudio aan Fernandes verteld dat ze de mishandelingen niet meer aankon. "Je zal geen klappen meer krijgen", zou Fernandes daarop geantwoord hebben, "je zal sterven." "Fernandes is een monster", aldus de onderzoeker.

De doelman was naar verluidt razend omdat Samudio had besloten hun baby te houden en dat ze wilde dat Fernandes hun vier maanden oude zoontje zou erkennen. De Braziliaanse voetbalster heeft zich zelf bij de politie aangegeven, maar beweert dat hij een zuiver geweten heeft. Hij is wel bezorgd dat deze zaak zijn kansen op deelname aan het WK voetbal in 2014 in eigen land in gevaar brengt. Zijn club Flamengo heeft hem alvast op non-actief gezet en zal hem niet verdedigen tegen de aanklacht. Zijn vrouw en vrienden zijn inmiddels ook gearresteerd, aldus de BBC. (sps)

Het 25-jarige slachtoffer Eliza Samudio.
Het 25-jarige slachtoffer Eliza Samudio.
EPA