Braziliaanse radiopresentator live doodgeschoten

Een Braziliaanse radiopresentator is tijdens een live-uitzending doodgeschoten. Gleydson Carvalho, die bekendstond om zijn scherpe kritiek op corruptie, werd gisteren overvallen in zijn studio, meldt de Braziliaanse krant Globo. De journalist werd door vijf kogels gedood. Volgens de politie gaat het mogelijk om een moord met politieke motieven.

De verdachte was gisterenmiddag naar het gebouw van de radiozender gestapt in de stad Camocim, in het noordoosten van Brazilië. Hij verklaarde dat hij een aankondiging op de radio wilde doen en werd daarom binnengelaten in het gebouw.

Vervolgens wist hij de studio binnen te dringen, waar hij de journalist Gleydson Carvalho beschoot. Het slachtoffer kreeg drie kogels in het hoofd en twee in de borst, zo meldt politiewoordvoerder Hebert Silva vandaag. Een technicus die ook in de studio aanwezig was, bleef ongedeerd.

De luisteraars van de zender hebben de schoten niet gehoord. Toen het incident gebeurde draaide Carvalho net muziek. Na afloop van het nummer zei een medewerker dat de presentator was neergeschoten en werd behandeld, waarna opnieuw muziek werd gedraaid.

Verdachte op de vlucht
Na de feiten ging de verdachte ervandoor op motor, die door een handlanger bestuurd werd. De verdachte werd intussen geïdentificeerd, maar kon nog niet worden opgepakt. Twee mensen uit zijn omgeving werden wel al gearresteerd en ook het vermoedelijke moordwapen werd in beslag genomen.

Het slachtoffer stond volgens de lokale media bekend om zijn "erg felle opinies". Hij zou zich herhaaldelijk kritisch hebben uitgelaten over lokale politici en werd daarom al meerdere keren met de dood bedreigd. De politie onderzoekt dan ook of er sprake is van politieke motieven, zo bevestigt woordvoerder Silva.