Braziliaanse president heeft bijzonder voorstel om klimaat te redden: “Niet elke dag naar het toilet gaan”

Jair Bolsonaro (Links)
REUTERS Jair Bolsonaro (Links)
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro vertelde aan een journalist dat “niet elke dag naar het toilet gaan” de milieuproblematiek in de wereld een stap vooruit zou kunnen helpen. Zo schrijft BBC.

Het opmerkelijke antwoord kwam toen een journalist vroeg hoe hij de ontwikkeling van de landbouwindustrie ziet in combinatie met de bescherming van het milieu. “Het is voldoende om wat minder te eten”, antwoordde Bolsonaro. “Je praat over milieuvervuiling. Maar niet elke dag poepen, is ook al beter voor de wereld.”

Bolsonaro kwam onlangs onder vuur te liggen nadat uit officiële cijfers bleek dat er steeds meer ontbossing is in de Amazone, het grootste regenwoud ter wereld. Als reactie daarop ontsloeg hij het hoofd van het betrokken departement en beschuldigde hij hem van leugens over de omvang van het probleem. Uit datagegevens van de Braziliaanse ruimtevaartorganisatie blijkt echter dat de ontbossing in Brazilië 88 procent is toegenomen in vergelijking met vorig jaar.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Dan heb ik de wereld al vele malen gered !

 • piet devlieger

  De ultieme oplossing is : je nooit wassen. Er wordt onnoemelijk veel water bespaard en doordat je op de duur zo slecht ruikt zal het zeker nooit tot sex komen en wordt dus de overbevolking stilaan teruggedrongen. En als je weet dat een mens op 1 dag evenveel CO2 uitademt als een auto die drie kilometer op de autostrade rijdt kunnen we beter allemaal stoppen met ademen. Ook goed voor milieu en tegen overbevolking.

 • Jim Follon

  op zondag de hele wereld verbieden om met de auto te rijden ,buiten de hulpdiensten

 • Frank Van den Bulck

  En, gaat hij het voorbeeld geven? Ben benieuwd.

 • Frederik Cools

  En Europa bedankt hem daarvoor door een handelsovereenkomst te sluiten. Vreemd dat er geen protest is van ngo's en andere groene bewegingen, die hebben duidelijk een dubbele agenda.