Braziliaanse president Bolsonaro wil eigen zoon als ambassadeur VS

Jair Bolsonaro, president van Brazilië.
REUTERS Jair Bolsonaro, president van Brazilië.
De extreemrechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zijn eigen zoon Eduardo voorgedragen als de nieuwe Braziliaanse ambassadeur in de Verenigde Staten. Hij is momenteel lid van het Congres in zijn thuisland.

“De beslissing ligt bij hem", aldus de president. “Ik wil niet voor hem kiezen als dat betekent dat hij zijn baan hier moet opgeven.”

Zoon Eduardo liet al weten dat hij de baan aanneemt, als hij officieel wordt voorgedragen. “Als dit een opdracht is die ik krijg van de president, accepteer ik hem. Daarvoor wil ik ook uit het Congres stappen.” De aanstelling moet nog worden goedgekeurd door de Senaat.

Bolsonaro voerde vorig jaar campagne tegen nepotisme en alle families die in het verleden de Braziliaanse politiek beheersten.

Eduardo Bolsonaro.
REUTERS Eduardo Bolsonaro.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Keulemans

  En een dictatuur is geboren, die man is net zo gek als zijn 'grote'' voorbeeld ! En die mensen daar maar denken dat ze gestemd hebben op iemand die het voor hen opnam ! Echt niet, dat is een utopie, een rechtse dictator die iets heeft met zijn mensen ? Nooit gezien dus ook hier niet !

 • Ronny Biesen

  Hahaha, typisch weeral. Eerst ikzelf en dan mijn zoon. De beste postjes voor ons. Brazilie, kom op tegen al die corruptie. Deze president is geen haar beter.

 • willem merken

  De dynastie moet worden voortgezet. In het belang van de natie en het volk. LOL

 • luc vanessa

  typisch voor dictators : de familie en vrienden aan dik betaalde jokes helpen en zoveel mogelijk geld van de staat in eigen zak steken ! (gebeurd overal trouwens)