Braziliaanse president Bolsonaro vijf maanden na steekpartij opnieuw onder het mes

President Jair Bolsonaro in het ziekenhuis voor de operatie.
AFP President Jair Bolsonaro in het ziekenhuis voor de operatie.
Bijna vijf maanden nadat hij op een campagnebijeenkomst werd neergestoken, heeft de extreemrechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro opnieuw een operatie ondergaan. Dat melden de lokale media. De ingreep, waarbij een kunstmatige darmuitgang verwijderd moest worden, is vandaag goed verlopen.

De komende tien dagen moet de president nog in een ziekenhuis in Sao Paulo blijven. Vicepresident Hamilton Mourao neemt voor een periode van 48 uur de leiding over het land over. Daarna zal Bolsonaro zijn werk vanuit het ziekenhuis voortzetten.

De 63-jarige Bolsonaro werd op 6 september neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in Juiz de Fora. Hij werd geraakt aan zijn ingewanden en moest een spoedoperatie ondergaan. Bolsonaro hield aan de steekpartij verschillende darmperforaties en bloedingen over. Zijn toestand was even kritiek en hij verloor twee liter bloed.

  Eind oktober vorig jaar won Bolsonaro de Braziliaanse presidentsverkiezingen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.