Braziliaanse president Bolsonaro moet maandag onder het mes

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
REUTERS De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
De Braziliaanse president Bolsonaro moet maandag in Sao Paulo geopereerd worden. Hij moet in het Albert Einstein ziekenhuis een colostoma-zak laten verwijderen, die bij hem werd ingebracht nadat hij vorig jaar tijdens zijn presidentscampagne werd neergestoken. Dat meldt zijn woordvoerder vandaag.

Vicepresident Hamilton Mourao zal in de verwachte 48 uur dat Bolsonaro buiten strijd is zijn taken overnemen. De president zal zo'n tien dagen in het ziekenhuis moeten blijven liggen.

Bolsonaro werd begin september vorig jaar in volle campagne in de buikstreek gestoken toen hij op de schouders van een aanhanger zat. Op televisiebeelden is te zien hoe de voormalige legerofficier plots naar zijn buik grijpt terwijl zijn gezicht vertrekt van de pijn.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.