Braziliaanse politie betrapt criminelen bij graven van 60 meter lange tunnel naar bankkluis

Archiefbeeld.
REUTERS Archiefbeeld.
In Brazilië heeft de politie naar eigen zeggen een bankoverval verijdeld. De overvallers hadden volgens de politie al een meer dan 60 meter lange tunnel gegraven en waren van plan om zondag de administratieve hoofdzetel van de staatsbank Banco do Brasil in Campo Grande te beroven. Dat meldt de plaatselijke politie.

De daders behoren tot een criminele bende die gespecialiseerd is in het plegen van bankovervallen in het hele land. Dit maal wilden ze toeslaan in Campo Grande, de hoofdstad van de deelstaat Mato Grosso do Sul. Verschillende leden van de bende zijn opgepakt.

lees verder onder de tweet:

Vuurgevecht

De politie zou de criminelen in de vroege ochtend hebben kunnen oppakken in de woning die ze voor de gelegenheid gebruikten. Daar betrapten ze de overvallers op heterdaad tijdens het graven van de tunnel. Die reikte ondertussen al tot onder het bankgebouw. Volgens diverse media ontstond er een vuurgevecht tussen de criminelen en de politie, waarbij twee overvallers omkwamen.

Aan de operatie van de politie ging een meer dan zes maanden durend onderzoek door een speciale eenheid vooraf. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.