Braziliaanse comedygroep aangevallen met molotovcocktails na film met homoseksuele Jezus

In ‘The First Temptation of the Christ’, die gemaakt werd door Porta dos Fundos, is Jezus homoseksueel en heeft hij een relatie met de duivel.
Netflix In ‘The First Temptation of the Christ’, die gemaakt werd door Porta dos Fundos, is Jezus homoseksueel en heeft hij een relatie met de duivel.
De Braziliaanse politie onderzoekt een brandstichting in het hoofdkwartier van een komisch collectief in Rio De Janeiro. Op kerstdag circuleerde een video waarin gemaskerde personen molotovcocktails tegen hun hoofdkwartier gooiden. Aanleiding is een kortfilm op Netflix waarin Jezus als homoseksueel wordt voorgesteld, aldus de brandstichters in de video.

Het hoofdkwartier van het Braziliaanse videocollectief Porta dos Fundos werd dinsdag getroffen door een brandstichting. Een dag later circuleerde een video op sociale media waarin te zien was hoe enkele gemaskerde personen molotovcocktails tegen het gebouw gooiden en het zo in brand staken. 

De brandstichters beweerden in de video deel uit te maken van een nationalistische beweging, het Braziliaanse Integralistische Front (FIB). De beweging zelf ontkent echter elke betrokkenheid in Braziliaanse media. In de video beweerden de brandstichters de brand te hebben veroorzaakt in reactie op "een directe aanval op het geloof van het Braziliaanse volk".

Controverse

De gemaskerde personen had zich gericht op Porta dos Fundos vanwege de kerstfilm ‘The first temptation of Christ’, die op Netflix wordt uitgezonden, en waarin Jezus als homoseksueel wordt voorgesteld. De film veroorzaakte heel wat controverse in het hoofdzakelijk christelijke land. Politici en geestelijken hadden de film een aanval op het christelijk geloof genoemd en honderdduizenden personen hebben al online een petitie ondertekend waarin ze eisen dat de Netflixfilm wordt weggehaald.

Maar het satirische videocollectief wil niet toegeven aan de druk. "Ze zullen ons niet het zwijgen opleggen. Nooit. We moeten alert en sterk blijven", zei acteur Fabio Porchat van Porta dos Fundos op Twitter.

De comedygroep won dit jaar nog een Emmy Award voor de film.
Evan Agostini/Invision/AP De comedygroep won dit jaar nog een Emmy Award voor de film.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Vrancken

  Heeft iemand die film hier wel gezien is gewoon de max qua HUMOR

 • Daniel Vrancken

  is een geweldige film 4 maal opnieuw gezien gewoon de max qua HUMOR De nieuwe Monty python hahah is gewoon hahaha

 • Carin Desmet

  @Chris je moet eens u geschiedenis leren. Homoseksualiteit bestond in alle landen voordat regilie ontstond en testamenten werden geschreven... is was zelfs heel normaal dat vrouw vrouw of man man of trio in de tijd. Jezus was bi sexsuele.. wat zei Jezus.. Echte liefde is niet wie of wat de persoon is de ziel die bij elkaar hoor.

 • piet devlieger

  Dat gooien met molotovcocktails is nu ook niet bepaald nodig. Maar waarom moesten ze zo nodig een film maken met Christus als homosexueel ? Zoiets doe je om te provoceren en dan moet je niet verwonderd zijn dat er daar in een land zoals Brazilië heftige reacties op komen. Zo komt je film dan uiteraard wel in de belangstelling, en daar is het eigenlijk om te doen.

 • stefan crama

  Bij ons zou dit geen reactie opleveren maar in Brazilië waar er nog uiterst gelovige mensen zijn, toch even nadenken.