Braziliaans oliebedrijf Petrobras beboet voor minimaliseren van vervuiling

Werkers van Petrobas gooien hun uniformen in de lucht uit protest. De regulator IBAMA, voluit het Braziliaanse Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen, legde Petrobras boetes op wegens vijf overtredingen met betrekking tot het olieplatform P-51, dat gelegen is in het Campos-bekken voor de kust van Rio de Janeiro. Er werden "milieuproblemen" vastgesteld bij de waterlozing.
Getty Images Werkers van Petrobas gooien hun uniformen in de lucht uit protest. De regulator IBAMA, voluit het Braziliaanse Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen, legde Petrobras boetes op wegens vijf overtredingen met betrekking tot het olieplatform P-51, dat gelegen is in het Campos-bekken voor de kust van Rio de Janeiro. Er werden "milieuproblemen" vastgesteld bij de waterlozing.
Het Braziliaanse Petrobas betaalt een boete van 14,28 miljoen real (3,54 miljoen euro) aan de Braziliaanse milieuregulator wegens "het schenden van de milieuregels". Het staatsoliebedrijf maakte gegevens over aan het agentschap die de schaal van de vervuiling van een van zijn olieplatformen zou minimaliseren.

De regulator IBAMA, voluit het Braziliaanse Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen, legde Petrobras boetes op wegens vijf overtredingen met betrekking tot het olieplatform P-51, dat gelegen is in het Campos-bekken voor de kust van Rio de Janeiro. Er werden "milieuproblemen" vastgesteld bij de waterlozing.

Beroep

Petrobas heeft volgens het IBAMA besloten om één van de vijf boetes te betalen. Het gaat om een bedrag van 28 miljoen real (3,54 miljoen euro). Tegen de overige vier heeft het olieconcern beroep aangetekend.

De boetes van de regulator komen er na een artikel van de krant O Globo, die de hand kon leggen op een rapport waarin Petrobas ervan wordt beschuldigd dat het "valse of misleidende" gegevens hadden verschaft met betrekking tot vervuilingswaarden van het water. Die lagen in werkelijkheid volgens O Globo 1.925 procent hoger dan aangegeven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.