Brayden (12) sterft na rit in achtbaan, ouders klagen pretpark aan: “Hij mankeerde niets toen hij instapte”

De Hoosier Hurricane.
Apex Parks Group/Indiana Beach De Hoosier Hurricane.
De ouders van een 12-jarige jongen die eind juni op raadselachtige wijze overleed tijdens een ritje in de Hoosier Hurricane-rollercoaster in het Amerikaanse pretpark Indiana Beach hebben de directie aansprakelijk gesteld voor zijn dood. Volgens het bedrijf scheelt er echter niets aan de achtbaan en is de jongen zeer waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven. 

Brayden Cooper-Douglas viel op 27 juni flauw in de populaire achtbaan aan de oevers van Lake Shafer in de Amerikaanse staat Indiana. Aan het einde van de rit bleek de jongen nog steeds bewusteloos en korte tijd later werd hij dood verklaard. 

Hartstilstand?
Uit de autopsie kwam geen duidelijke doodsoorzaak naar voren. Het slachtoffer had geen verwondingen. Vermoed wordt dat de jongen tijdens de pittige rit een hartstilstand kreeg. “Ik kon niets bijzonders ontdekken”, vertelde lijkschouwer Tony Deibel aan lokale media. “Er was geen sprake van trauma, letsel, aangeboren afwijkingen of gifstoffen. Er is dus geen aantoonbaar verband met de achtbaan.”

De ouders van Braydon leggen zich echter niet neer bij die bevindingen. Ze klagen de Apex Parks Group (APG) -het bedrijf dat eigenaar is van het pretpark- aan voor nalatigheid. APG is zich van geen kwaad bewust. “Meteen na het incident is de attractie onderzocht door lokale en nationale autoriteiten. De achtbaan bleek veilig en kon al snel weer geopend worden voor het publiek”, staat in een verklaring te lezen.

Brayden Cooper-Douglas.
RV Brayden Cooper-Douglas.

Stroomschok
Het gezin van de overleden tiener houdt vol dat Braydon “honderd procent kerngezond en vrolijk” was vooraleer hij in de achtbaan stapte. “Het moet haast wel dat er iets mis was met de attractie. Hij mankeerde namelijk niets toen hij instapte.”

Enkele dagen na de dood van hun zoon zou er volgens de ouders nog iets vreemds gebeurd zijn in de Hoosier Hurricane. Een 12-jarig meisje zou een elektrische schok gekregen hebben toen ze met volle kracht de veiligheidsbeugel voor haar buik vastpakte. Dat voorval kon echter niet door de politie of de parkdirectie bevestigd worden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marianne Vanwynsberghe

  die jongen kan iets gekregen hebben door de snelheid. daar kunnen de mensen van het pretpark niks aan doen. op zulke attracties gaan is op eigen risico. typisch ze er weer geld willen uitslaan. ze in Amerika ziek worden van teveel te roken is het ook de fabrikant zijn fout??? en je dronken achter het stuur zit is de schuld van de brouwerij? en je teveel pillen neemt van de apotheker???

 • Frank Joos

  Er zitten duizenden mensrn op en er gebeurt niets. Iets gekregen zeker ?

 • Freddy Durinx

  Als er morgen iemand op een tram van de lijn doodvalt dan zou dat de schuld van De Lijn zijn volgens die Amerikanen, proberen gaat mee zeker.

 • Elisa deJong

  Ik zou uberhaput nooit in een acht baan gaan.. Te riskant. En mss kreeeg hij klachten door veel te veel snelheid

 • Diane Bernaerts

  Als er iets mis was met de attractie, zouden er toch wel meer slachtoffers gevallen zijn?