Braspartij loopt uit de hand op skireis: jonge Belg (23) takelt reisgezel zo zwaar toe dat die in coma belandt

Wintersportgebied Val Gardena.
BELGAIMAGE Wintersportgebied Val Gardena.
Een Belg van 23 zit achter de tralies in Italië voor poging doodslag op een landgenoot met wie hij op vakantie was. De jongeman had zoveel gedronken dat hij zich niet kon herinneren dat ze ruzie hadden gekregen. Het slachtoffer kwam zwaar ten val en lag enkele dagen in coma.

De Belg van 23 trok met twee landgenoten naar Selva, in Val Gardena, een bekend skioord in Italië. Het trio kwam afgelopen zaterdag toe, maar was niet onmiddellijk van plan de ski's aan te binden. Ze  zetten het daarentegen onmiddellijk op een drinken. Volgens de politie ter plaatse liep het kort voor 17 uur fout. De vrienden zaten in hun appartement toen twee van hen vlammende ruzie kregen. Een van de drie kwam tijdens de braspartij zo zwaar ten val  dat hij onmiddellijk in een coma belandde. Pas maandag, in een ziekenhuis in Bolzano, ontwaakte het slachtoffer. Hij liep een neus- en oogbreuk op en heeft een twaalf centimeter lange wonde in de hals.

De jonge verdachte zit sinds zaterdag in  de cel, voor poging doodslag. Volgens de advocaat van de jongen was een verkeerde opmerking over de vriendin van de dader de trigger voor de vechtpartij. De Italiaanse politie meldde ook dat het een huzarenwerk was om de dader alsnog op te pakken. Hij verzette zich hevig tegen de ordediensten en probeerde twee keer via het balkon van het appartement te ontsnappen. Hij zou ook tegen de Italiaanse agenten geroepen hebben: "Had ik een geweer gehad, ik zou jullie neergeschoten hebben." Het Openbaar Ministerie in Italië heeft naast poging doodslag ook een onderzoek geopend voor weerspannigheid tegenover de politie. 

De verdachte zelf hield tot nu toe de lippen stijf op elkaar, op aanraden van zijn advocaat. Die ontkent intussen dat de wonde in de hals van het slachtoffer een gevolg is van de val. De verdachte blijft voorlopig achter de tralies. 
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  De uitleg van de advocaat : onder invloed van de kou !

 • Jan Van Limbergen

  Waar heeft die gast die takelwagen vandaan? of heeft hij de ander getackeld?

 • Geert Matthys

  Voer hem 10 jaar spaghetti zodat er wrak van 50 kilo ontstaat. Dan kan ie niks meer slaan.

 • rik lagrou

  zal niet zijn zoals in Belgie 5 jaar voor moordpoging met verzachtende omstandigheden /tenzij belgie uitlevering vraagt of zoiets

 • Joeri Haelen

  Ruzie en een jammerlijke val kan ook hé...