Brandweerman kalmeert gewond jongetje met Happy Feet

Een vierjarig jongetje is zaterdag in de Amerikaanse staat Mississippi betrokken geraakt bij een ongeval, waardoor hij erg in paniek raakte. De gewonde jongen lag te wachten totdat de ambulance hem naar het ziekenhuis zou brengen. Dit zag brandweerman Casey Lessard met lede ogen aan. Hij besloot in te grijpen. Lessard liet de film Happy Feet zien om de jongen te kalmeren.

De heldhaftige brandweerman ging naast het jongetje op de grond zitten en greep zijn mobiel uit zijn broekzak. Hij opende de film Happy Feet en liet het aan het jongetje zien. "Zijn gehuil verdween als sneeuw voor de zon'', vertelt collega Darren Peterson namens Casey Lessard aan The New York Daily News.

Brandweerman Lessard ziet zichzelf niet als een held: "Ik deed gewoon mijn werk. Ik weet zeker dat al mijn collega's precies hetzelfde zouden hebben gedaan."

Happy Feet werkte niet de hele tijd als geschikte afleidingsmanoeuvre: "Hij was nog steeds een beetje bang'', zegt de brandweerman. "Eerst kijk hij rustig met me mee naar de film. Maar daarna werd hij weer onrustig en paniekerig en ging hij vragen stellen over zijn familie.''

AP

Lessard en zijn collega's werden opgeroepen nadat een vrouw samen met vijf kinderen betrokken waren geraakt in een eenzijdig ongeluk in het plaatsje D'Iberville. De vrouw en drie kinderen liepen ernstige verwondingen op. Het vierjarige jongetje en zijn zusje kwamen er met de minste kleerscheuren vanaf, omdat zij vastzaten in een autozitje.

Voordat de brandweermannen arriveerden, wisten omstanders de slachtoffers al uit de op zijn kop liggende auto te bevrijden. Terwijl de vrouw en vier van de vijf kinderen al met spoed naar een ziekenhuis werden gebracht, lag de vierjarige jongen nog op de grond.

Maandag werd de jongen ontslagen uit het ziekenhuis. Zijn broer en zus liggen er nog wel in kritieke toestand. Zijn moeder heeft een aantal botbreuken opgelopen in onder andere haar benen, maar kan inmiddels weer lopen.