Brandhaard Bergamo verwacht nog steeds meer besmettingen

Intensive care van het Bergamo Papa Giovanni XXIII ziekenhuizen in Italië.  o
AP Intensive care van het Bergamo Papa Giovanni XXIII ziekenhuizen in Italië. o
De zwaar getroffen Noord-Italiaanse stad Bergamo verwacht nog steeds meer besmettingen met het coronavirus, net als de hele regio. Het hoogtepunt moet nog komen, aldus de gezondheidsautoriteiten van de provincie Bergamo.

De toestand in de ziekenhuizen in de regio blijft uiterst kritisch, zei een directeur van een gezondheidsinstantie op de Duitse radio. De klinieken liggen vol met intensivecarepatiënten en hebben de limiet bereikt. Een lichtpuntje is de verzorging elders door huisartsen.

Bergamo geldt als een van de coronabrandhaarden in de Italiaanse regio Lombardije, die zeer te lijden heeft onder de coronacrisis. Donderdag bleek het aantal nieuwe patiënten weer sterker te zijn gestegen dan in dagen ervoor.

Cijfers

Vorige week stierven er 313 mensen in Bergamo, dat is zeven keer meer dan het gemiddelde van 45 doden per week dat de stad in de laatste tien jaar liet optekenen, zo meldt het stadsbestuur in een persbericht. In de laatste week van februari waren er 65 doden, maar het aantal steeg naar 95 in de eerste week van maart en naar 296 in de tweede week van die maand.

Tussen 1 en 24 maart waren er 858 overlijdens, daarbij ook wel overlijdens van mensen van elders die naar de ziekenhuizen van Begamo waren gebracht. In Bergamo zelf waren er 446 overleden inwoners, tegen anders gemiddeld 100 op een maand.

Italië is erg getroffen met inmiddels 75.000 besmettingen en 7.503 doden. Het aantal nieuwe besmettingen is wel gedaald voor de vierde dag op rij tot 3.500. 

Lees ook:

Experts hebben oplossing om economie te redden: “Test wie immuun is voor virus” (+)

Brief uit Italië: “Kassaticket bijhouden om te bewijzen dat je op straat moest zijn” (+)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.