Brandende olietanker gezonken voor Chinese kust: geen overlevenden

AFP
Er zijn geen overlevenden op de Iraanse olietanker Sanchi die voor de Chinese kust sinds 6 januari in brand stond na een aanvaring met een ander schip. De tanker is vanmiddag vrij plots gezonken.

De tanker Sanchi, die voer onder de Panamese vlag en een lichte vorm van aardolie van Iran naar Zuid-Korea vervoerde, botste zaterdagavond 6 januari op ongeveer 300 kilometer ten oosten van Sjanghai met het vrachtschip CF Crystal uit Hongkong.  Op de 274 meter lange olietanker brak een grote brand uit. De lading zou voor grote milieuschade kunnen zorgen.

Van het vrachtschip, dat slechts licht beschadigd was, konden alle 21 Chinese crewleden worden gered.

De bemanning van de olietanker bestond uit dertig Iraniërs en twee Bengalen. In totaal konden de hulpdiensten drie lichamen bergen. Ook de andere bemanningsleden kwamen om het leven.

AFP
AFP10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • dirk de smet

  was de co2 tax wel betaald????zal zelfs niet over gepraat worden,onze, auto tax zal dat binnen kort wel oplossen,bij de graaiers van een regering

 • Filip Deprez

  waar is d r en tijd da we schone lucht konden kopen? waar is den tijd da we nog schone lucht konden kopen?

 • Guy muis

  Direct geblust dan

 • Luc Deboosere

  Ongelooflijk dat dit anno 2018 nog mogelijk is. Zowel preventief als ingrijpend na de ramp. Met de huidige middelen en kennis moet dit te vermijden zijn. Als het zo verder gaat, ook met de verbranding van fossiele brandstoffen dan gaat ons milieu en wijzelf de dieperik in, net zoals het schip.

 • Jan Pauwels

  Spectaculaire beelden, maar intriest voor het milieu. Nog een bewijs dat we van die fossiele brandstoffen af moeten.