Brandbommen op Chileense kerken in aanloop van pausbezoek

Paus Franciscus brengt volgende week een driedaags bezoek aan Chili.
AP Paus Franciscus brengt volgende week een driedaags bezoek aan Chili.
Kort voor het bezoek van paus Franciscus zijn drie katholieke kerken in Chili aangevallen. De aanslagen met brandbommen op kerken in de hoofdstad Santiago veroorzaakten schade aan gevels en gebroken ramen. Niemand raakte gewond, meldt het station Radio Cooperativa. 

De paus wordt maandag verwacht voor een driedaags bezoek. Linkse activisten drongen vandaag ook het gebouw van de diplomatieke missie van de Heilige Stoel in de Chileense hoofdstad binnen om tegen het bezoek te protesteren.

Bij de aanslagen zijn pamfletten achtergelaten waarin over autonomie van de inheemse Mapuche-gemeenschap in het zuiden van het land wordt gesproken. De paus wil woensdag in de stad Temuco, waar veel Mapuches wonen, ook een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van deze bevolkingsgroep, die vechten voor teruggave van land. De paus zal daar ook een mis vieren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.