Brandbom naar politiebureau in Eindhoven gegooid, dader spoorloos

Het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven, archiefbeeld.
ANP Het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven, archiefbeeld.
Een onbekende man heeft deze ochtend rond 04.00 uur in het Nederlandse Eindhoven een brandbom gegooid naar de voorgevel van het politiebureau aan de Mathildelaan. De man rende vervolgens naar de overkant van de straat, verdween uit zicht en is spoorloos, maakte de politie bekend.

Een agent wist het vuur snel te blussen, de schade viel mee. Niemand raakte gewond. De politie bekijkt nu camerabeelden om de identiteit van de verdachte te kunnen achterhalen. 

Op 26 mei werd ook al een brandbom tegen de draaideur van het politiebureau gegooid. Ook toen kon men de beginnende brand snel blussen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat.

De aanslag van vandaag is ook de tweede op een Nederlands politiebureau in korte tijd. Afgelopen vrijdag probeerde een man brand te stichten in het politiebureau in Kerkrade door er met een auto met jerrycans naar binnen te rijden. Ook toen konden agenten een beginnend brandje snel blussen. De verdachte, een 30-jarige Brunssummer, is opgepakt en zit vast.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.