Brand uitgebroken in het echte bos van Winnie de Poeh

ANP Kippa
Gisteravond is er brand uitgebroken in Ashdown Forest, het woud dat model stond voor het Honderd Bunderbos uit de wereldberoemde verhalen van Winnie de Poeh. Schrijver A.A. Milne woonde in de buurt van het bos.

Rond 22u30 gisteravond onze tijd werd de brandweer van East Sussex verwittigd. Zo’n 20 hectare bos stond in lichterlaaie. Het vuur had zich snel verspreid, ondanks de recente regenval. De brand zou niet aangestoken zijn.

Toen A.A. Milne zijn Winnie de Poeh-boeken begon te schrijven in de jaren 20 van vorige eeuw, woonde hij bij Hartfield. De bossen rondom hem inspireerden de auteur voor de thuishaven van Winnie de Poeh en zijn vriendjes: het Honderd Bunderbos.

De brandweer blijft optimistisch. “Alles is niet verloren. Over vier weken groeit hier weer gras en binnen zes maanden zie er waarschijnlijk niets meer van.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.