Boze vader confronteert premier Johnson: “De gezondheidszorg is kapot gemaakt”

Omar Salem deed zijn beklag persoonlijk bij de premier. Toen Johnson claimde dat er “geen pers” was in het ziekenhuis, verloor Salem zijn geduld.
REUTERS Omar Salem deed zijn beklag persoonlijk bij de premier. Toen Johnson claimde dat er “geen pers” was in het ziekenhuis, verloor Salem zijn geduld.
De Britse premier Boris Johnson is tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in het oosten van Londen geconfronteerd met een boze vader van een zevenjarig meisje die er verbleef. De vader, die naar eigen zeggen aanhanger is van Labour, deed zijn beklag over de lange wachttijden in het ziekenhuis. “De gezondheidszorg is kapot gemaakt, en nu komt u naar hier voor een persbezoekje?”

Omar Salem is volgens zijn Twitter-profiel een Labour-activist die “campagne voert tegen de brexit en voor een socialistisch Europa”. Zijn zevenjarig dochtertje werd gisteren met spoed opgenomen in het Whipps Cross University Hospital dat Johnson vandaag bezocht. Na de spoedopname, waar zijn dochter volgens Salem goed werd verzorgd, werd het meisje doorverwezen naar de kinderafdeling. Daar moest ze uiteindelijk twee uur wachten vooraleer er een dokter kwam. 

De vader van het meisje besloot Johnson tijdens zijn bezoek te interpelleren en legde hem uit dat in zijn ogen dat nationale gezondheidsdienst NHS kapot bespaard is. "Er zijn op deze afdeling niet genoeg mensen, niet genoeg verpleegsters en niet genoeg dokters, en het is totaal niet georganiseerd. De NHS is kapot gemaakt, en dat is echt onaanvaardbaar.” Salem verweet Johnson daarna dat hij zijn bezoek gebruikte om als pr-stunt met de pers erbij. 

Dat ontkende Johnson. Volgens de premier was er geen pers bij het bezoek, terwijl de fotografen en camera's slechts enkele meters verderop stonden. “Hoe bedoel je, er is geen pers? Wie zijn die mensen dan?”, vroeg Salem zich af, wijzend naar de journalisten in de gang. 

Johnson probeerde de man daarop uit te leggen dat hij naar het ziekenhuis was gekomen “om de situatie te leren kennen”, wat Salem op zijn beurt “wel een beetje laat” vond. “De NHS wordt al jaren en jaren en jaren kapot gemaakt.”

De Britse premier wordt de laatste weken wel vaker geconfronteerd met boze burgers tijdens zijn bezoeken in het land. Officieel zijn dat geen verkiezingsbezoeken, maar het wordt wel verwacht dat de Britten dit najaar nog naar de stembus moeten.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Boris Johnson interesseert zich maar aan één zaak: "Hoe realiseer ik een harde brexit"

 • Paul Vandekerckhove

  Hier wordt ook het kritieke punt bereikt , tot nu is het nog altijd beter dan de UK maar voor hoe lang nog .

 • Gerda Rosiers

  Wij hebben vrienden in Wales. Man kreeg begin dit jaar een hartaanval, om het lang verhaal kort te maken, onderzoeken in Liverpool 15 AUGUSTUS.... ingreep? na 4 weken gingen ze een uitslag krijgen...nog steeds niets. Één keer moest de vrouw een rx laten maken, de wachttijd ZES maanden en dit is echt al meer dan 20jaar geleden waar ik over spreek. Het is wel Wales, die krijgen van Londen een bepaald bedrag en daar moeten ze het ermee doen......op is op dus.

 • Karel Vanormelingen

  Tis juist socialisme dat wereldwijd de gezondheidszorg kapot maakt

 • luc baken

  de britten gaan bij een brexit niet meer genoeg medicamenten hebben en aan ons moeten ze er geen vragen want wij hebben er nu al te weinig