Boze buren bellen politie wanneer zwarte kinderen per ongeluk ook hun gazon maaien

Volgens de vrouw die het filmpje maakte, zijn de kinderen het helaas gewend dat mensen “om niets” de politie bellen om hen, ook al gedragen ze zich perfect.
rv/Facebook Volgens de vrouw die het filmpje maakte, zijn de kinderen het helaas gewend dat mensen “om niets” de politie bellen om hen, ook al gedragen ze zich perfect.
Op sociale media is een video viraal gegaan waarop te zien is hoe de politie is opgeroepen nadat een groepje zwarte kinderen dat gras maait voor mensen in de buurt, per ongeluk aan een gazon begint van mensen die niet om hun diensten gevraagd hebben.

De twaalfjarige Reggie Fields uit Maple Heights in de Amerikaanse staat Iowa maait het gras van zijn buren om een centje bij te verdienen. Maar toen hij samen met zijn broertjes en zusjes en neefjes en nichtjes per ongeluk een gazon begon te maaien van mensen die niet om zijn diensten gevraagd hadden, werd door de eigenaars direct de politie gebeld.

Een buurvrouw, Lucille Holt, die haar gras wel door Reggie had laten maaien, zag het gebeuren en besloot alles op te nemen. Ze zette het filmpje op sociale media en deelde haar woede om het feit dat de politie werd opgeroepen. Het filmpje ging al snel viraal en Reggie heeft meer nu klandizie dan ooit.

Dat de kinderen per ongeluk ook aan het verkeerde gazon begonnen, is niet zo vreemd aangezien de voortuinen – die enkel uit een stuk gras bestaan – door geen enkele afrastering van elkaar gescheiden worden.

(lees verder onder de video)

Klacht

Volgens de vrouw die het filmpje maakte, zijn de kinderen het helaas gewend dat mensen “om niets” de politie bellen om hen, ook al gedragen ze zich perfect. “Die mensen moeten blij zijn dat deze kinderen hun autoramen niet kapot maken of hun auto’s stelen”, zegt ze. Ze overweegt om een klacht tegen haar  buren in te dienen.

Ook de moeder van de kinderen heeft inmiddels op het filmpje gereageerd. “Dit gebeurt er wanneer je kinderen goede dingen doen in Maple”, zegt Brandy Marie Fields. “De politie wordt op hen afgestuurd.”

"Goede werkhouding"

Op sociale media werd de politie opgeroepen om voortaan geen aandacht meer te besteden aan dergelijke oproepen. Ook werden 'blanke ouderen' eraan herinnerd dat 'het noodnummer geen conciërgeservice is'. Anderen prezen Reggie en zijn kameraadjes dan weer om hun goede werkhouding. “Je zoon is geweldig, goed gedaan moeder!”, klinkt het, samen met de oproep aan alle mensen in Maple Heights om de diensten van Reggie en zijn familie in te huren.

Vorige week belde een blanke vrouw nog de politie omdat een zwart meisje zonder vergunning flesjes water voor haar appartementsgebouw aan het verkopen was.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Niemand is hier nog te vertrouwen, zelfs kinderen niet, dus belt maar op de tijd de politie, dat is ook hun werk, zorgen (en zeker op tijd) voor alle veiligheid!

 • koen leenknecht

  Guy perain , hoe dwaas kan je zijn , politie dient niet om onverdraagzamen te pamperen . Wie onverdraagzaam is kunnen we beter exporteren , dan is er hier toch een beetje plaats voor mensen die oorlog en miserie ontvluchten .

 • Roger Pingeon

  Ach overal heb je mensen die bij het allerminste de politie bellen. Met racisme heeft dat niets te maken wel met onverdraagzaamheid t.o.v. ALLE andere mensen. Als je denkt dat er geen zwarte mensen bestaan die zo onverdraagzaam zijn, wel, dan ben je pas een racist.

 • Ingrid De Clercq

  Die kinderen zijn ondernemers en verdienen een pluim. Ook voor de ouders! Wij hebben bepaalde jeugd dat zich liever verveelt en stenen gooit naar treinen.

 • KURT VAN DER BIEST

  moest het een blanke geweest zijn was het dan oke?mensen wat is er mis met jullie een blanke zou niet doen hij zou zeggen rij u gras zelf af