Bouwvakkers negeerden rookverbod Notre-Dame, “maar ondenkbaar dat smeulende peuk oorzaak was”

AP
Het bedrijf Le Bras Frères, dat de stellingen rond de Notre-Dame in Parijs plaatste, erkent en "betreurt" vandaag dat sommige van zijn werknemers het rookverbod op de site niet respecteerden. Maar het sluit ook meteen elk verband met de brand uit.

"Er zijn inderdaad jongens die af en toe dit verbod niet naleefden en wij betreuren dat", zei de woordvoerder van het bedrijf, Marc Eskenazi, aan het Franse persagentschap AFP. Hij benadrukte dat "in geen enkel geval een slecht gedoofde peuk aan de basis van de brand van de Notre-Dame van Parijs kan liggen".

Hij reageert daarmee op een artikel dat verscheen in het satirische tijdschrift Le Canard enchaîné, waarin stond dat de onderzoekers zeven peuken aantroffen op de site van de Notre-Dame. Eskenazi zegt dat het rookverbod op de stellingen "min of meer" werd gerespecteerd, maar dat het veel tijd kostte om naar beneden te gaan. "Als iemand al probeerde om een schoorsteenbrand te veroorzaken, is het niet door een peuk op een stuk eikenhout te leggen dat er veel zal gebeuren.”

Onderzoekers proberen nog volop te achterhalen hoe de verwoestende brand in de kathedraal is ontstaan. Eerder is gespeculeerd dat kortsluiting mogelijk de oorzaak was.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joan Lute

    Eerlijk gezegd blijf ik ook denken dat anti christenen deze brand met opzet hebben veroorzaakt. Met andere woorden lijkt de omschrijving als terreurdaad correct.

  • jos robben

    onvoorstelbaar hoe de msm kunnen liegen en flauwe praat verkopen. De brand is aangestoken daar aanhangers van een achterlijke ideologie