Bouwt Saoedi-Arabië binnenkort de eerste kerk voor christelijke bewoners?

Kardinaal Jean-Louis Tauran (gezeten) op bezoek in Saudi-Arabië.
AFP Kardinaal Jean-Louis Tauran (gezeten) op bezoek in Saudi-Arabië.
Saoedi-Arabië zal volgens lokale nieuwsmedia binnenkort de bouw van christelijke kerken toelaten. Kardinaal Jean-Louis Tauran en Mohammed bin Abdel Karim Al-Issa, secretaris-generaal van de Muslim World League, hebben daarover een akkoord bereikt, volgens de kranten. Tot nu toe werd het nieuws nog niet officieel bevestigd.

Er zijn geen kerken in Saoedi-Arabië, hoewel er naar schatting toch zo’n anderhalf tot twee miljoen christenen in het land wonen. Er is nu mogelijk een akkoord bereikt tussen de Kerk en de Islam dat daar verandering in zal brengen, zo wordt bericht door Egypt Independent.

Volgens de deal zou het binnenkort toegestaan zijn om kerken te bouwen voor christenen. Daarnaast zou er een comité worden opgericht dat de dialoog tussen de Kerk en de islam gaande moet houden. 

Het akkoord zou beklonken zijn toen Kardinaal Tauran vorige maand het land bezocht. De kardinaal ontmoette tijdens zijn reis ook de koninklijke familie, waaronder kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed. De kroonprins lijkt in ieder geval af te willen van het ultraconservatieve imago van zijn land. Zo stond hij onder andere toe dat vrouwen achter het stuur kruipen en opende hij na bijna veertig jaar opnieuw bioscopen in het land. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Ach, dat is een diplomatieke charme-actie; meer niet.

 • medard albrechts

  goed gezegd frank, ik deel uw mening

 • Georges Vande Velde

  Een KERK als gebouw, moet dat een super duur kunstwerk zijn zoals er duizenden gebouwd werden in het verre verleden? Kan dat niet in een sobere ruimte waar men zijn geloof kan beleiden. Neen Godsdiensten zijn Kapitaal en geld en heeft niets met geloof te maken. Gaat men dit nu eindelijk beginnen inzien!!

 • frank triolet

  Is een truuk om nog meer moskeeën te bouwen in Europa. En we Gaan er natuurlijk in lopen