Bouwkraan in Seattle stort van dak nieuw Google-gebouw en verplettert auto's: vier mensen komen om

De omgevallen hijskraan verpletterde voorbijrijdende auto’s.
AP De omgevallen hijskraan verpletterde voorbijrijdende auto’s.
In de Amerikaanse stad Seattle is een bouwkraan van het dak van de nieuwe Google-campus gestort en op straat terechtgekomen. Daarbij zijn minstens vier mensen omgekomen. Drie anderen raakten gewond, zo heeft de plaatselijke brandweer gisteren op Twitter meegedeeld.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De kraan viel van het dak van het zes verdiepingen tellend kantoorgebouw in een dichtbevolkte wijk en kwam deels tussen het verkeer op straat terecht. Zes auto’s werden door het gevaarte verpletterd. Daarbij kwamen minstens vier mensen om. De slachtoffers waren al overleden voordat de brandweer arriveerde, laat een woordvoerder weten. Onder de gewonden die naar het ziekenhuis werden vervoerd zijn een moeder en een baby, maar zij verkeren niet in levensgevaar.

“Mijn gedachten en gebeden zijn bij de slachtoffers”, twitterde de burgemeester van Seattle, Jenny Durkan.

Hoe het ongeluk is kunnen gebeuren is niet bekend, maar een getuige zegt tegen The Seattle Times dat het heel hard waaide en de kraan in twee brak. “De ene helft vloog zijwaarts op het gebouw”, zegt ze.” “De andere helft kwam op straat terecht, dwars op beide rijrichtingen.” 

REUTERS
AP
AP
AP
REUTERS
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.