Bourgeois verliest bagage op weg naar China

BELGA
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vergezelt het koningspaar op staatsbezoek in China, maar doet dat al enkele dagen in dezelfde kleren.  Tijdens zijn reis is Bourgeois zijn bagage verloren. Hij beschikt nu alleen over één wit hemd, tot groot jolijt van Hilde Crevits (CD&V, zo meldt VTM Nieuws.

Toen Bourgeois in op de luchthaven van Frankfurt moest overstappen op een vlucht naar China, werd duidelijk dat zijn bagage niet was aangekomen door een probleem met de vlucht vanuit Brussel. Ook de valiezen van zijn kabinetschef en zijn woordvoeder waren niet aangekomen.

Het nieuws zorgde voor enig leedvermaak bij Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). In een tweet zei ze: "Een vers 'white hemd' voor minister-president Geert Bourgeois." Waarmee Crevits ook de nodige zelfspot niet schuwde. Twee jaar geleden gaf Crevits tijdens een handelsmissie in de Amerikaanse staat Texas een speech in het Engels, maar toen ze niet op het woord 'shirt' kon komen, verwees ze naar het 'white hemd' van toenmalig minister-president Kris Peeters.