Bosbranden in Australië mogelijk aangestoken door tieners

EPA
De bosbranden die woeden in de Australische deelstaat Queensland zijn vermoedelijk veroorzaakt door een 12-jarige jongen. De politie hoort ook twee 14-jarige meisjes, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor branden bij de plaats Gold Coast. In totaal zijn honderden mensen uit het gebied gevlucht.

Door de sterke wind en lage luchtvochtigheid heeft de brandweer moeite met het blussen van de branden. In totaal gaat het om ongeveer 140 vuurhaarden, die inmiddels duizenden hectare land hebben verwoest.

De jongen zou doelbewust een opslagplaats in brand hebben gestoken, waardoor de bosbranden zijn ontstaan. "Mensen kunnen hierdoor sterven", verklaarde een politieagente. "Daarnaast worden gebouwen en huizen verwoest." In totaal zouden er inmiddels 84 huizen getroffen zijn. Zeker vierhonderd bewoners van het gebied zijn opgevangen in evacuatiecentra.

De jongen is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. Onbekend is of de twee meisjes nog worden vastgehouden.

EPA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ann Van Damme

    Een verdachte van bosbranden, dus een mogelijke pyromaan, vrijlaten? Ge moet zot zijn.

  • CHRIS DE BRUYN

    Hoe achterlijk zen de mensen toch ? Tieners : natuur verwoest en ontelbaar dode dieren en dierenleed ! Zie koala mama en haar baby !!!!! Denken vr je act !!!!!!!!

  • Elke De Vos

    Laat ze opdraaien voor de kosten. Maw hun hele leven werken om iets dat ze nooit zullen kunnen aflossen. Wie het leven van anderen op het spel zet moet maar zwaar gestraft woren. En kom niet af dat ze maar 12 en 14 zijn, als ze kunnen drinken en seks hebben op die leeftijd kennen ze ook de gevolgen van brandstichting.