Bosbranden in Australië eindelijk onder controle

Na lang blussen zijn de branden eindelijk onder controle.
EPA Na lang blussen zijn de branden eindelijk onder controle.
De bosbranden die in Australië woeden sinds september zijn ofwel gedoofd of onder controle, laat de brandweer van Nieuw-Zuid-Wales weten. Dat komt voornamelijk door de hevige regenbuien die het zuiden van Australië overspoelen.

“Het is een heel verwoestend en vermoeiend brandseizoen geweest, maar alle branden in Nieuw-Zuid-Wales zijn nu onder controle”, legt Rob Rogers van de NSW Rural Fire Service uit. Nog niet alle branden zijn geblust, in het zuiden van de staat zijn er nog een paar actief. Maar de brandweer waarschuwt dat het brandseizoen nog niet voorbij is en het belangrijk is voor inwoners om een plan te hebben om te vluchten.

Na de branden worden delen van Australië nu geteisterd door felle overstromingen.
EPA Na de branden worden delen van Australië nu geteisterd door felle overstromingen.

Hevige regen

De hoofdstad van Australië, Sydney, heeft de voorbije dagen meer regen gezien dan in de afgelopen 30 jaar. Een gevolg daarvan waren grote overstromingen, maar twee grote bosbranden geraakten zo ook geblust. De brandweer van Nieuw-Zuid-Wales noemde het “het beste nieuws in een lange tijd.”

Sinds de start van de branden heeft de brandweer 24 miljoen liter brandvertragers gebruikt om de brand te stoppen. Dat is iets minder dan 10 olympische zwembaden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Eindelijk wat goed nieuws maar nu vooral kijken of zoiets beter beheerd kan worden.