Bosbrand in Zuid-Frankrijk: 130 mensen geëvacueerd

Eind juni legde een natuurbrand al een deel van het departement Gard in de as. (Archieffoto)
AFP Eind juni legde een natuurbrand al een deel van het departement Gard in de as. (Archieffoto)
Bij een natuurbrand in Générac, in het zuiden van Frankrijk, is zeker 250 hectare grond afgebrand. De brandweer probeert de vlammen met man en macht te bestrijden, maar de felle wind vormt een grote hindernis. Circa 130 mensen zijn geëvacueerd.

De vlammen ontstonden dinsdag kort na de middag in het Franse departement Gard. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar feit is dat het in de regio momenteel kurkdroog en warm is, met temperaturen die oplopen tot boven 30 graden.

Volgens de brandweer was er omstreeks 19.30 uur zeker 250 hectare grond afgebrand, ofwel een oppervlakte zo groot als ongeveer 500 voetbalvelden. Het vuur wordt aangewakkerd door een felle wind, die volgens de voorspellingen deze nacht nog zal aanhouden.

De brandweer heeft de bewoners van een tiental boerderijen en huizen in Générac geëvacueerd. In totaal werden 130 mensen in veiligheid gebracht. Ook dieren die door de vlammen bedreigd werden, zijn geëvacueerd.

Circa 300 brandweermannen zijn druk in de weer om het vuur te blussen. Daarbij worden onder meer blusvliegtuigen ingezet. De brandweer roept op om de omgeving te vermijden en extra waakzaam te zijn in deze periode van droogte.

Eind juni werd het departement Gard al getroffen door bosbranden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.