Ga naar de mobiele website
^ Top

Bosbrand bij Marbella vermoedelijk aangestoken

ap
De Spaanse autoriteiten gaan ervan uit dat de bosbrand die nabij Marbella aan de Costa del Sol woedt, aangestoken is. De voorbije nacht slaagde de brandweer erin het vuur op enkele plaatsen onder controle te krijgen. De brand kostte het leven aan een 54-jarige Duitser en niet aan een 78-jarige Brit, zoals de hulpdiensten eerder meldden.

Het vuur brak donderdag uit in Coin, nabij Marbella. Door de harde wind en hoge temperaturen breidde de vlammenzee snel uit. Volgens voorlopige schattingen is minstens duizend hectare in de vlammen opgegaan. De krant 'La Opinión de Málaga' heeft het zelfs over tot bijna 5.000 hectare.

Duizenden evacuaties
Door de brand moesten duizenden mensen geëvacueerd worden uit zes plaatsen. Meer dan 4.000 mensen, onder wie de inwoners van Ojen, mogen intussen terug naar hun huizen.

De hulpdiensten deelden mee dat het verkoolde lichaam dat vrijdag ontdekt werd, van een 54-jarige Duitser is en niet van een Brit zoals eerder gemeld. "Er was verwarring, het was heel moeilijk om het lijk te identificeren", aldus een woordvoerder van de hulpdiensten in Andalusië aan persagentschap AFP.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug