Boris Johnson vraagt de Queen om regering te mogen vormen: “Jullie stem is gehoord, de brexit komt er”

AP
De Britse premier Boris Johnson heeft een verpletterende overwinning behaald bij de Britse verkiezingen. Zijn Conservatieve partij haalt 365 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnen, waar 326 voldoende is voor een absolute meerderheid. Oppositiepartij Labour van Jeremy Corbyn boekt dan weer een historische nederlaag met het slechtste resultaat in tientallen jaren: de partij strandt op 203 zetels. In Schotland is de nationalistische SNP de grote winnaar. Met de overwinning voor de Conservatieven komt de weg open te liggen voor een brexit eind januari.

Onze redactie heeft de actua over Het Kanaal de hele dag voor u opgevolgd: herlees hieronder onze liveblog.
194 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • maudy van leeuwen

  De UK zal er net op tijd uit zijn om niet mee te doen met de zelfmoordplannen van de EU (onbeperkete immigratie) en het 11.000 miljard kostende zinloze klimaatplan van Timmermans dat heel de EU aan de bedelstaf gaat brengen. Ook voor de UK is het al te laat: uit goede bron: bv. Londen en Birmingham zijn no-go zones geworden en volledig geislamiseerd.

 • percy colman

  Nu afwachten en doet het UK het goed dan word dit hopelijk het einde van het gedrocht eu

 • Anneke Braem

  Het zal een tijdje duren, maar ze gaan er alleen voordelen uithalen, maar het zal zijn tijd nodig hebben

 • danny janssens

  Verdere versnippering van de UK en een verzwakking van Europa tegenover de VS, Rusland en China. Dit gaat weer banen kosten

 • pascal de bruycker

  Europa heeft tijd genoeg gehad om welvaart te brengen , de situatie is anders echter . Europa is er alleen om onpopulaire regels op te dringen die niet via nationale regeringen kunnen/durven opgelegd worden . Europa heeft nog veel te veel verschillende regels en wetten die niet voor iedere lidstaat gelijk zijn . Het VK heeft gelijk. Trouwens vroeger ging het ook , ook met border controle , waarom niet ?