Boris Johnson vraagt Britten zich "verstandig" te gedragen nu pubs weer opengaan

AFP
De Britse premier Boris Johnson heeft zijn landgenoten vrijdag opgeroepen zich "verstandig" te gedragen als pubs en restaurants zaterdag de deuren weer openen. In Engeland en Noord-Ierland kan de horeca zaterdag, na een sluiting die drie maanden geduurd heeft, heropenen.

Hier en daar verwelkomen cafés en restaurants weer klanten op terrassen, maar vanaf zaterdag zijn de Britten ook binnen weer welkom. Daar gelden natuurlijk ook de regels rond het bewaren van de nodige afstand. 

Geld uitgeven

Johnson heeft de Britten aangespoord om weer geld uit te geven in winkels en horeca, om zo bij te dragen aan de heropleving van de economie na de zware impact die het coronavirus ook op de Britse economie gehad heeft.

Aan de Londense radiozender LBC zei Johnson dat het aantal besmettingen gedaald is van ongeveer 1 per 400, enkele weken terug, naar "misschien 1 op 2.200 vandaag". Die daling laat Groot-Brittannië toe om "zorgvuldig en voorzichtig" de horeca weer te openen, meent Johnson. 

AFP

‘Verknal het niet’

"Mijn boodschap is om verstandig van de zomer te genieten, en ervoor te zorgen dat alles werkt. Verknal het nu niet, gasten.”

The Guardian meldt intussen dat in Newcastle amper 30 procent van de pubs en restaurants zaterdag weer open zal zijn.

Lees ook: Engelse badplaats Bournemouth in rep en roer door massale toeloop strandgangers
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • WILLY ZACHEL

  Straal bezopen en dan verstandig zijn die Boris is wel héél érg naïef. ?

 • Robert De Beukeleer

  Britten en alcohol dan is het gezond verstand ver te zoeken zuipen hun eigen te pletter tot ze neervallen genoeg gezien op vakantie laat ze nu maar in hun eigen land niemand gaat ze missen

 • oswald billiet

  Anders dan bij ons is het "tooghangen" bij de Britten een institutie. Het zijn meestal toeristen die de tafeltjes bevolken. Bij ons mag zoiets niet meer maar we hebben dan ook geen pub-geest. De " pints" zullen vandaag weer rijkelijk vloeien.en Boris houdt wellicht zijn hart vast.

 • Gilbert Vermeersch

  Hoezo zich verstandig gedragen! Boris heeft zelf nooit het goede voorbeeld gegeven.

 • Rudy Fonteyn

  Als ze een pub binnen gaan, blijft hun verstand buiten...