Boris Johnson speelt sudoku en kijkt naar ‘Lord of the Rings’ terwijl hij herstelt van Covid-19-besmetting

Boris Johnson werd vorige week zondag opgenomen in het St Thomas' ziekenhuis in Londen. Een dag later belandde hij op intensieve zorg.
AFP Boris Johnson werd vorige week zondag opgenomen in het St Thomas' ziekenhuis in Londen. Een dag later belandde hij op intensieve zorg.
De Britse premier Boris Johnson speelt spelletjes zoals sudoku en kijkt films waaronder de ‘Lord Of The Rings’-trilogie terwijl hij in het ziekenhuis herstelt van het coronavirus. Dat heeft zijn kabinet gezegd, volgens Britse media.

Nadat Johnson donderdag de afdeling intensieve zorg mocht verlaten, heeft hij ook al een paar korte wandelingetjes kunnen maken tussen rustperioden door.

De Britse premier werd vorige week zondag naar het St. Thomas' ziekenhuis in het centrum van Londen gebracht, tien dagen nadat hij positief had getest op het coronavirus. De vrees voor zijn gezondheid groeide toen de symptomen verergerden en hij de volgende dag op de intensive care werd geplaatst. Later werd gezegd dat hij "goed gehumeurd" was en "prima contact had" met de artsen, en dat het steeds beter met hem gaat.

Afgelopen donderdag was Johnson voldoende aangesterkt en mocht hij de dienst intensieve zorg weer verlaten. Sindsdien herstelt hij in het Londense ziekenhuis verder van zijn besmetting met Covid-19.

Lees ook:

Meer dan 3.000 coronaslachtoffers in ons land: dit zijn de gezichten achter de zware cijfers (+)

Escorts in tijden van corona: “Ik heb nu zoveel klanten dat ik het zelfs fysiek niet aankan” (+)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Germain Cathoir

  Hopelijk houdt hij dit vol op deze manier.

 • Marleen Denolf

  Zeer interessant nieuws hoe hij zich bezighoudt tijdens zijn ziekte.

 • Guido Pintens

  voor die uiterst belangrijke man was al dagen ervoor een bed gereserveerd met alles erop en eraan ... uit voorzorg. Terwijl hij vooraf alle regels genegeerd heeft. Ziek worden was voor watjes. Maar gelukkig kan hij zich nu amuseren op kosten van de belastingbetalers

 • jan jansen

  Heel veel sterkte en spoedig herstel gewenst