Boris Johnson lonkt naar hoogopgeleide migranten

Boris Johnson tijdens een bezoek aan een onderzoekscentrum in Oxfordshire
REUTERS Boris Johnson tijdens een bezoek aan een onderzoekscentrum in Oxfordshire
Premier Boris Johnson wil het hoogopgeleide migranten makkelijker maken in Groot-Brittannië te komen werken. 

Hij heeft zijn medewerkers opdracht gegeven een nieuw systeem van visumafgifte te ontwikkelen voor topwetenschappers uit het buitenland. Zij moeten makkelijker en sneller een visum voor zichzelf en hun familie kunnen krijgen.

"Wij willen dat Groot-Brittannië de meest welvarende economie van Europa wordt met een immigratiesysteem waarmee we het meest briljante en beste talent ter wereld aantrekken", zei minister van Binnenlandse Zaken Priti Pratel in een toelichting op het plan.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Janssen

  Aub stop daarmee... hoogopgeleide migranten moeten in hun land blijven. Daar zijn ze hard nodig om hun land op de rails te krijgen. Woon al 5 jaar in senegal en het spijtige is dat de goed geschoolde jongeren allen naar europa willen vooral voor het loon. En daar aleen zonder hun familie verblijven. Totaal verkeerd!

 • etienne bies

  De hoogopgeleide migranten zou men moeten verbieden naar hier te komen. Ze kunnen in hun land veel nuttiger werk verrichten dan hier.Door deze hoogopgeleiden weg te halen creëert men nog meer armoede in hun land van herkomst.

 • Hubert Van Herck

  Onze regering beweert dat ze al in België zijn. Hebben wij geluk.

 • Maxime Vanmaercke

  Janneke, je zal waarschijnlijk van politiek niet veel afweten. Indien wel, maak u aub nooit verkiesbaar. We hebben al zulke genoeg.

 • David Lievens

  Juist, en die staan alvast aan te schuiven om naar een onstabiel land te gaan met een racistische premier die tijdens brexit tegen alles was dat niet Brits was. De hoogopgeleide mensen blijven steeds vaker in eigen land tenzij er een oorlog is.