Boris Johnson is opnieuw vader geworden

Archiefbeeld, Carrie Symonds en Boris Johnson.
AP Archiefbeeld, Carrie Symonds en Boris Johnson.
De Britse premier Boris Johnson (55) en zijn verloofde Carrie Symonds (32) hebben vandaag de geboorte aangekondigd van hun zoontje. Dat melden Britse media.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Zowel moeder als baby zijn gezond”, aldus een woordvoerster van  Downing Street. “De premier en mevrouw Symonds willen het medische team bedanken.” Het echtpaar kondigde eind februari aan dat Symonds in blijde verwachting was van hun eerste kindje samen. De naam van de pasgeboren jongen is nog niet bekend.

Het koppel leerde elkaar kennen in 2010, toen Symonds deel uitmaakte van Johnsons campagneteam voor zijn herverkiezing als burgemeester van Londen. Symonds en Johnson vormen officieel een koppel sinds september 2018, kort nadat de Britse premier bekendmaakte dat hij ging scheiden van zijn tweede vrouw, de advocate Marina Wheeler, met wie hij 25 jaar getrouwd was en vier kinderen heeft.

The Independent bericht dat Johnson de vierde premier in ongeveer 170 jaar is die vader is geworden tijdens zijn ambtsperiode. David Cameron, Tony Blair en Lord John Russell gingen hem voor. 

Johnson ging maandag opnieuw aan het werk, een kleine maand nadat hij op intensieve zorg belandde door het coronavirus.  Ook Symonds raakte tijdens haar zwangerschap mogelijk besmet. Zij schreef begin april op Twitter dat ze een week in bed had doorgebracht met verdachte symptomen.

Lees ook:

De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.