Boris Becker houdt vol dat diplomatiek paspoort echt is

AFP
De voormalige Duitse tennisster Boris Becker houdt vol dat hij beschikt over een echt diplomatiek paspoort van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Becker had eerder diplomatieke onschendbaarheid ingeroepen om aan het Britse gerecht te ontkomen, maar de autoriteiten in Bangui stellen dat het paspoort waarover de Duitser het heeft, vals is.

In een interview dat door de BBC werd uitgezonden, verklaarde Becker dat hij het paspoort had gekregen van de ambassadeur. "Ik heb vele keren met de president gesproken. Het was een officiële inauguratie. Ik geloof dat de documenten die ze mij geven, correct zijn."

Half juni had Boris Becker (50), die in de schulden zit, aan de hand van diplomatieke onschendbaarheid geprobeerd aan gerechtelijke procedures in Groot-Brittannië te ontkomen, zeggend dat hij "attaché" was van de Centraal-Afrikaanse Republiek bij de Europese Unie. De advocaten van de vroegere nummer 1 van de wereld en drievoudig winnaar van Wimbledon dienden dit argument donderdag bij het Britse High Court in. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Xavier Debaere

  Wat heeft die gebruikt ?

 • Roland De Smedt

  Diep gevallen... Super tennisser maar verder een idioot.

 • JAN krommentak

  Waarom zet men hem niet in de gevangenis zoals men doet met een gewone burger ?

 • mark germanus

  Gekke Boris vind altijd wel een goedgelovig slachtoffer , maar zal waarschijnlijk eindigen op het Duitse Harz 4 !

 • ROGER BROUWERS

  Direct oppakken en in bewaring plaatsen.Diplomatiek paspoort---toelating om te frauderen of zaken te doen waar de gewone mens jaren in den bak voor vliegt