Bootongeluk Nederland: vrouw (59) overleden, meisje (16) nog in het ziekenhuis

Illustratiebeeld. Oude Haven van Dordrecht
ANP Illustratiebeeld. Oude Haven van Dordrecht
Bij een bootongeluk in de Nederlandse stad Dordrecht is maandagmiddag een vrouw overleden, dat meldt de politie. Het gaat om een vrouw van 59 jaar oud uit het nabijgelegen Papendrecht. Het andere slachtoffer, een meisje van zestien, ligt nog in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

Het ongeluk vond plaats op het Derde Merwedehaven. De twee waren van een bootje in het water gevallen. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk. De eerste melding kwam rond half vier binnen bij de meldkamer. Direct zijn onder meer de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de brandweer, ambulance en twee traumahelikopters opgeroepen. 

De precieze oorzaak van het ongeluk is dus nog niet bekend. “Het lijkt erop dat het bootje met hoge snelheid tegen de kant is gevaren. Maar onderzoek moet dat nog uitwijzen”, zegt de woordvoerder. De hulpdiensten waren lange tijd in de veronderstelling dat er nog meer drenkelingen waren, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.