Boodschap in fles duikt na acht jaar opnieuw op

De fles die de 13-jarige Paula in het water gooide in 2012, spoelt acht jaar later aan.
Guilherme Stecanella via Unsplash / Facebook Freiburger Wochenbericht De fles die de 13-jarige Paula in het water gooide in 2012, spoelt acht jaar later aan.
Op een van de Duitse Waddeneilanden is een boodschap in een fles gevonden. Acht jaar geleden gooide Paula, een Duits meisje van twaalf, de fles in het water. Dankzij een facebookpost die viraal ging, kon de vinder haar opsporen.

Martina Dirks, een inwoner van het Oost-Friese eiland Langeoog, plaatste een foto van de boodschap in een fles op Facebook. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Paula, inmiddels 20, schreef de brief acht jaar geleden tijdens haar vakantie:

Beste vinder

Vandaag is het 12 april 2012, ik hoop van harte dat deze fles ooit ergens zal aankomen. Ik heb de fles in Langeoog (Waddeneilanden, Duitsland) in het water gelaten. Ik verblijf hier tijdens de paasvakantie. De fles was ooit een spritefles. Ik ben 13 jaar oud en kom uit Freiburg, in Baden-Württemberg (een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland). Dit is de eerste keer dat ik een fles in het water gooi. Ik wens de vinder geluk, een goede gezondheid en veel vreugde. 

Liefs, Paula

In zee gegooid op hetzelfde eiland

De fles zelf lijkt echter niet ver te zijn gereisd: Paula gooide ze in zee bij Langeoog, hetzelfde eiland waar ze nu dus werd gevonden. De foto werd maar liefst 40.000 keer gedeeld, zei de vinder donderdag, en bereikte uiteindelijk enkele vriendinnen van Paula die haar het heuglijke nieuws vertelden. “Ik ben heel verrast dat de post zoveel reacties uitlokte”, vertelt Paula.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Er zijn ontelbare flessen in de zee zonder briefje. Maar met een duidelijke boodschap: ik word graag gerecycleerd. Dank u.