Bono overstuur door gedachte dat firma waarin hij investeerde belastingen ontdook

Bono zei vandaag aan de BBC: "Ik neem dit soort zaken heel ernstig."
REUTERS Bono zei vandaag aan de BBC: "Ik neem dit soort zaken heel ernstig."
Bono, de leadzanger van rockgroep U2, zegt dat hij "zeer overstuur" zou zijn, als blijkt dat hij geïnvesteerd heeft in een bedrijf dat belastingen ontduikt. Hij zegt ook blij te zijn met de onthullingen, en beklaagt dat die nodig zijn om te weten wat bedrijven uitrichten.

Volgens de 'Paradise Papers', die het resultaat zijn van een grootschalig onderzoek van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ), zou de Ierse rocker aandeelhouder zijn van een Maltese onderneming die zou hebben geïnvesteerd in een winkelcentrum in Litouwen. Dat zou gebeurd zijn via een Litouwse holding die ervan wordt beschuldigd gebruik te maken van illegale technieken voor belastingoptimalisatie.

Blij met onthullingen

"Ik zou, zelfs als passieve minderheidsinvesteerder in UAB2 in Litouwen, zeer overstuur zijn als er iets minder dan voorbeeldig gedaan zou zijn met mijn naam in de buurt ervan", reageert Bono in een mededeling aan de BBC en The Guardian.
Hij zegt de garantie gekregen te hebben van het bedrijf dat ze de belastingwetten naleefden. "Ik neem dit soort zaken heel ernstig. Ik heb campagne gevoerd voor transparantie rond offshorebedrijven. Feit is dat ik blij ben met deze onthullingen. Het zou niet mogen dat deze nodig zijn om te begrijpen wat er waar gaande is", aldus Bono.
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Mariman

  Bono betaalt zelf geen belastingen

 • Rigobert Deleu

  Écht geloofwaardig ???? Ik kreeg er zelf ook de tranen van in mijn ogen . Hypocriet !!!!

 • raf stevens

  Het toonbeeld van politiek correct internationaal gedrag en vriendjes met jan en alleman en milieubewust en wat weet ik niet al komt ook eens in opspraak. Ik kan mij voorstellen dat hij er niet goed van is.

 • Sobek Wessels

  Wie geloofd die huichelaars nog ?

 • Bernard Dewaele

  Hij wist van niets, is hij dan zo dom ? Onze rode Rudi wist ook van niets, maar zijn geldbeugel wel. Wat ze allemaal proberen de mensen wijs te maken.