Bommelding op Eindhoven Airport: vliegtuig weer vrijgegeven

Passagiers mogen een vliegtuig verlaten op Eindhoven Airport nadat een ander vliegtuig van Ryanair is ontruimd na de vondst van een dreigbrief.
ANP Passagiers mogen een vliegtuig verlaten op Eindhoven Airport nadat een ander vliegtuig van Ryanair is ontruimd na de vondst van een dreigbrief.
De marechaussee op Eindhoven Airport heeft het toestel waarin een dreigbrief is gevonden weer vrijgegeven. Onderzoek met een speurhond wees uit dat het vals alarm was. "Geen bijzonderheden gevonden", twitterde de marechaussee rond 23.30 uur.

In het toestel van Ryanair dat rond 20 uur naar Edinburgh in Schotland zou vertrekken, werd kort voor het opstijgen een briefje met een dreigende tekst gevonden. Daarna werd het vliegtuig ontruimd. De passagiers moesten op veilige afstand van het toestel wachten.

Andere toestellen moesten lang wachten voordat ze naar de gate mochten. Een enkele vlucht is omgeleid of geannuleerd. 

"Vlucht waarschijnlijk gecanceld"

Joep van den Boer stond samen met 400 andere mensen op Eindhoven Airport te wachten. "Onze vluchten gaan waarschijnlijk niet door. Het toestel van Ryanair, vlucht FR1108 naar Edinburgh, stond op de startbaan toen het werd tegengehouden. De marechaussee ging naar binnen ten toen taxiede het toestel terug naar de vertrekhal. De passagiers moesten eruit en staan nu afgeschermd van ons achter de paspoortcontrole."

ANP
ANP
Infografieken Nederland
ANP
ANP
ANP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kris Verbeek

    Gewoon bangelijk. Ze zouden ten minste kunnen zeggen dat er inderdaad iets verkeerd was of dat het om een loze dreiging ging. Enfin, ik hoop dat de passagiers eten en drinken kregen, want Ryanair kennende is dat twijfelachtig. En natuurlijk zal dit weer als overmacht geclasseerd worden. 1 van de redenen dat ik niet meer vlieg met Ryanair.

  • Marwan El fehsi

    Ale se en dat moeten we vernemen van HLN Ik weet het ik zit hier al bijna 3 uurtjes en ze geven zelfs geen informatie.