Bomexplosie aan Amerikaanse ambassade in Caïro, man opgepakt

rv
Een man werd vandaag gearresteerd nadat hij een zelfgemaakte bom liet afgaan in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Caïro. De bom ontplofte maar maakte geen gewonden en berokkende ook geen schade.

De bom ontplofte voor de grote betonblokken die de toegang belemmeren tot het gebied waar de ambassade zich bevindt, een van de meest beschermde gebieden in Egypte. Er bevinden zich ook andere belangrijke ambassades, waaronder die van het Verenigd Koninkrijk.

De man kon snel gevat worden door voorbijgangers, en werd daarna gearresteerd door de politie. Een ploeg van het parket ging ter plaatse. 

Rugzak

"We zijn op de hoogte van een incident in de buurt van de Amerikaanse ambassade", aldus het parket op Twitter. In de tweet wordt aan Amerikaanse burgers gevraagd om niet naar de ambassade te gaan, en het gebied te vermijden. Rond 15 uur werd gemeld dat de politie het onderzoek heeft voltooid en dat de ambassade de normale activiteiten herneemt.

Op beelden die via Twitter verspreid worden, is te zien hoe de bom lijkt af te gaan in de rugzak van een man die voorbij de ambassade wandelt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.