Bomauto ontploft bij ministerie in Kabul, aanvallers beginnen te schieten

Een van de slachtoffers.
AFP Een van de slachtoffers.
In de buurt van het Afghaanse ministerie van Openbare Werken in de Afghaanse hoofdstad Kabul is een bomauto ontploft. Ooggetuigen vertellen dat meteen daarna geweerschoten te horen waren. Bij de aanval op verschillende ministeries in de Afghaanse hoofdstad Kabul vielen dertig doden. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Vlakbij verschillende ministeries in de Afghaanse hoofdstad Kabul pleegden gewapende aanvallers een aanslag met een bomauto. Nadien trokken ze de aanpalende gebouwen in om er het personeel te gijzelen. De ordediensten konden 200 gijzelaars bevrijden. 

De gijzelaars waren werknemers van het ministerie voor martelaars en gehandicapten, zo zei woordvoerder van Binnenlandse Zaken Nasrat Rahimi. Volgens Rahimi wordt de omgeving uitgekamd door het leger. De wijde omgeving is hermetisch afgesloten.

Bij de aanval vielen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken dertig doden: 26 burgers en een politieagent. Daarnaast kwamen ook drie aanvallers om het leven. Zestien burgers en een politieagent raakten gewond.

Twee gebouwen werden ondertussen al volledig uitgekamd door de veiligheidsdiensten. Een derde gebouw wordt nog doorzocht. De aanslag is nog niet opgeëist. 

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.