Bom uit Tweede Wereldoorlog slaat krater in maïsveld in Duitsland

AP
Een achtergebleven bom uit de Tweede Wereldoorlog heeft een krater van 10 meter breed en 4 meter diep geslagen in een maïsveld in het Duitse Halbach, op 100 kilometer van de grens met Limburg. Het projectiel ontplofte in het midden van de nacht.

Volgens de politie werd de krater gisterenmiddag ontdekt, nadat bewoners zondag heel vroeg een luide ontploffing hadden gehoord en een schokgolf hadden gevoeld. Er raakte niemand gewond.

Aanwijzingen

Ook volgens de politie waren er geen aanwijzingen dat de ontploffing veroorzaakt was door landbouwmachines. Onder meer de vorm van de krater deed explosievenexperts vermoeden dat de oorzaak te vinden was bij een bom.


Net als in ons land worden in Duitsland meer dan 70 jaar na het einde van de oorlog nog altijd regelmatig achtergebleven bommen gevonden. 

AP
AP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marleen Van Overbeke

    Eerdere sporen van landbouwwerktuig te zien centraal over de krater. Ontstekingsmechanisme misschien daardoor in werking gesteld met een latere explosie?

  • Josse Vos

    Mooie krater. Das wel straf dat dat ding spontaan is ontploft. Gelukkig allemaal zonder erg.